Kako bismo najlakše objasnili šta nude ASUS AX proširivi ruteri, odgovorićemo na neka od najčešćih pitanja kupaca, a samim tim ćemo vam pomoći u odluci o kupovini ovih uređaja.


Plaćam internet od 200 Mbps, koji ruter bih trebao da kupim?
Definitivno ASUS AX proširiv ruter! Starije generacije rutera ne mogu da postignu te brzine. (sa retkim izuzecima) A dodatno, AX ruteri su i investicija za budućnost, biće u stanju da postignu i daleko veće brzine od 200 Mbps, kada bude postojala bolja internet infrastruktura na toj lokaciji.


Treba mi ruter koji može da pokrije prostor stana od 80 kvadrata?
Domet rutera nije moguće izračunati, jer previše faktora utiče na njega. Rešenje su Asus AX ruteri, jer su svi “proširivi ruteri“. To znači da možete da kupite bilo koji AX model, kojim dobijate kvalitetnu mrežu, a ako ne dobijete idealan domet u svim prostorijama, možete da dokupite bilo koji drugi ASUS AX model, čak i najjeftiniji, da ih bezično povežete i tako dobijete savršenu pokrivenost. Ova opcija se zove ASUS AiMesh mreža i ekskluzivna je za ASUS rutere.
Za razliku od Range Extendera, AiMesh mreža ima samo jedan SSID, odnosno jedan naziv mreže, i cela mreža se kontroliše kroz jednu aplikaciju. Prilikom kretanja kroz stan, uređaj će automatski biti konektovan na ruter sa jačim signalom, bez potrebe za rekonekcijom na novu mrežu, što daje očigledne prednosti kada su robot usisivači u pitanju, koji ne mogu da se sami rekonektuju na novu mrežu.


Imam veći broj smart uređaja u stanu, ali se konstantno diskonektuju, kako to da rešim?
Kupite ASUS WiFi 6 ruter! Za razliku od prethodnih WiFi generacija, ASUS WiFi 6 ruteri, u zavisnosti od modela, imaju mogućnost da podrže i do 200 uređaja, što ih čini neophodnim uređajem za sve one koji žele “smart home”.


Kako da obezbedim internet u vikendici koju ne pokriva ni jedan internet provajder?
Svi ASUS AX ruteri sa USB portom imaju podršku za 4G/5G SIM adaptere. Dovoljno je da priključite SIM adapter u ruter i imaćete 4G/5G mrežu automatski. Možete na isti način da priključite i stari mobilni telefon USB kablom, pa će ruter dobiti internet kroz telefon, sa daleko većim dometom i kapacitetom za korisnike nego što to ima sam telefon. Ova opcija ne zahteva nikakvo dodatno podešavanje, samo „Plug&Play“.


Da li će mi ASUS AX ruter poboljšati protok u video igricama i smanjiti lag?
Ukratko DA! Svi ASUS AX ruteri imaju kontrolu protoka, prepoznaju gaming pakete i daju im prioritet. Čak i da neki drugi korisnik zahteva veću količinu podataka preko interneta, prioritet će biti na gaming paketima, i neće biti laga u igrici, što ih čini savršenim mrežnim uređajem za korisnike Nintendo Switch-a, gaming laptopova ili one koji igraju igrice na mobilnim telefonima. Za ovu namenu specijalno preporučujemo ROG i TUF modele, koji imaju daleko moćniji hardware, koji vam garantuje savršeno igračko iskustvo.


Kako se podešavaju ASUS AX ruteri? Da li je komplikovano?
Bukvalno u tri klika, kroz aplikaciju koja se skine za Google Play prodavnice ili App store-a.


Šta još mogu ASUS AX ruteri?
Svi ASUS AX ruteri imaju integrisan antivirus AiProtection, napravljen od strane firme TrendMicro. Antivirus štiti celu mrežu, pa nije potrebno dodatno opteretiti personalne računare drugim antivirus programima.
Svi ASUS ruteri imaju Parental Control, opciju da definišete uzrast deteta, ruter će sam filtrirati sadržaj za taj uzrast, a dete že biti zaštićeno od malicioznog sadržaja. Takođe možete definisati i brzinu protoka za tog korisnika ili vreme kada može biti konektovan na internet.
Svaki ruter sa USB portom ima opciju AiDISC, odnosno mogućnost priključenja eksternog HDD na ruter, i tako dobijate personalni cloud.

 

 

DrTechno VB d.o.o. Sva prava zadržana.